Свържете се с нас сега! Ние ще ви отговорим до 24 часа Изпрати запитване

Съвети от водопроводчик

0

водопроводчикВодопроводчиците на Fast Vik предоставят на Вашето внимание няколко професионални съвета, който ще Ви бъдат от полза при експлоатацията на Вашия водопровод. Ще разберете каква е правилната реакция при установяне на аварийна ситуация във ВиК системата Ви и какви действия да предприемете, за да ограничите максимално нейното лавинообразно действие.

1. При теч в дома Ви първо се опитайте да установите откъде идва, за да можете бързо да реагирате и да спрете най-близкия до теча кран.

2. Най-благоприятната ситуация, ако изобщо може да има такава е, ако откриете, че течът е след главните водомери в апартамента Ви. В този случай веднага спрете крановете, намиращи се преди водомерите, за да прекъснете потока на водата, идващ към спуканата тръба. След като се спрели водата можете по-спокойно да се обадите на нас, за да я сменим и Вие да възстановите нормалното протичане на ежедневието Ви.

3. В случай обаче, че течът е по-надолу преди спирателните кранове, ще се наложи да спрете водата централно от мазето. Така ще спрете водата и на всичките си съседи, затова е препоръчително да поставите бележка с причината за спирането на водатата във входа и да се обадите на наш водопроводчик, за да може максимално бързо ситуацията да се преодолее и нормалното водоподаване да се възстанови.

4. Може да има случай, когато се наводните, но проблемът да не е при Вас, а при съседите Ви. Хората са през целия ден на работа, но Вие не можете да седите във водата и да ги чакате да се приберат, за да се обадят на водопроводчик или да реагират по някакъв друг начин. Слезте в мазето и спрете главния кран, като пак ще прекъснете достъпа на целия вход до питейна вода, затова поставете съобщение на видно място на таблото за информация. Така сте спрели подаването на вода и тя повече няма да извира в дома Ви, но това в никакъв случай не означава, че проблемът е отстранен и след прибирането на съседите Ви трябва да решите как най-бързо ще действате, защото все пак поставяте целия вход в затруднение. Обадете ни се и ние ще отстраним аварията наистина в минимални срокове.

5. Авария, но от друго естество може да настъпи при каналите Ви. Каналите най-често се запушват в резултат на изхвърлените в тях отпадъци. В нашия дългогодишен опит сме намирали във Вашите канали, наистина доста необичайни неща, затова сега ще Ви посъветваме как да избягвате ситуация на запушени канали от битови отпадъци. Много внимавайте в каналите да не попадат строителни отпадъци като гипс, вар, пясък, лепило, каменит, униформ и всякакви други бързо втвърдяващи се вещества, защото тяхното попадане в канала може да доведе до къртене на пода. Тези строителни материали се разтварят изключително бързо във водна среда, свързват се помежду си и образуват една наистина впечатляваща бетонирана тапа в даден участък на канала. Решението- къртене на пода или стената до достигане на запушването. Затова нашият съвет е просто да внимавате и да не допускате попадането им във Вашите канали и тръби.